петък, 18 март 2011 г.

Алжирски сладкиш


Продукти:
6 суп. лъж. царевично брашно (грис)
3 яйца
1/2 литър прясно мляко
1/2 ч.ч. захар
1 ванилия

Брашното се разтваря във вряла вода, като се бърка с дървена лъжица. Добавят се яйцата (разбити) и се обърква сместа. Добавя се ванилията. Млякото със захарта се кипва, да се разтвори захарта вътре. В пр. мляко се сипва по малко брашнената смес, като се бърка до поемането й.
Цялата смес се слага в намазана с масло тава и се запича за 20 минути в загрята фурна. Пече се до розово.
По принцип се залива и със захарен сироп, но и така си е много вкусно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар