четвъртък, 31 март 2011 г.

Крекери (соленки)



Продукти:

1 яйце
1/2 пак. кр.масло, нарязано на парченца и леко размекнато
1 ч.ч. безгл. брашно
1/2 ч.ч. сирене или кашкавал
1/3 ч.ч. смлени лешници или бадеми, може и без
1 ч.л. зелени подправки-копър, магданоз
може и сусам отгоре

Разбива се яйцето, прибавя се маслото, кашкавала или сиренето, брашното и се мачка с ръка в купата, защото става твърдо тесто, прибавят се подправките. От тестото си късат парченца и се оформят пръчици с ръце, които се нареждат в тава. Отгоре може да се намаже с яйце и да се поръси със сусам. Пече се на умерена фурна, до зачервяване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар